2009-09-01 13:02:01• hírek • Szatmár.ro

Videokonferencián emlékeztek

Szeptember elsején 116. évét ünnepelték a Vidéki Csendőrség megszületésének. A Román Csendőrfelügyelőség videokonferenciára hívta az egyes kirendeltségeket.

A Román Csendőrség 1850. április 3-án alakult meg, ugyanis Grigore Alexandru Ghica havasalföldi fejedelem uralkodói rendeletben ekkor szentesítette a csendőrség alakulatát. Megalakulásukat rendszerint áprilisban ünneplik, ám szeptember elsején is kisebb rendezvényekkel készülnek, hiszen 1893-ban I. Károly király ekkor szervezte a csendőrséget önálló intézménnyé és ruházta fel rendfenntartói feladatkörrel.

Az évforduló alkalmából a Szatmár Megyei Csendőrfelügyelőség székhelyén is összegyűltek a rendfenntartók, hogy közösen ünnepeljenek az országgal egy videokonferencia segítségével -derült ki a Szatmár Megyei Csendőrség sajtóközleményéből.

Szatmárnémetiben az eseményen egykori neves csendőrök is jelen voltak: Emil Olteanu, Bentu Nicolae, Boca Liviu őrnagyok és Babolea Ioan kapitány tette tiszteletét, akiknek a munkássága minden fiatal pályakezdőnek példaképként szolgálhat.

A videokonferencián fontos hangsúlyt kapott, az a szomorú tény, hogy a 116 évvel ezelőtti állapotokhoz képest immár sokkal kevesebb csendőr áll a lakosság szolgálatában.


116 éve született meg a Városi Csendőrség Romániában.
116 éve született meg a Városi Csendőrség Romániában


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: